Halaman

Minggu, 19 Juni 2011

Meuli Dukuh

dina hiji mangsa si tayo jalan-jalan ka pasar,..sabari neangan dahareun..
pas ngaliwat hareupun tukang dukuh,sitayo iseng tunya-tanya ka si mang dukuh (maksudna si mang nu jualan dukuh..)

mang dukuh : bade kang dukuhna?
si tayo : sabarahaan kitu mang,dukuh teh?
mang dukuh : sakilo 15 rebu,..bade sbrh kilo?
si tayo : ah..nu bener kang? amis teu,..lamun haseum kumaha?
mang dukuh : muhun a,..lamun haseum mah kendae gratis lah,..(bari rada legeg…)
si tayo : nya sok lah,..nu haseum na we 2 kilo…
mang dukuh : ???,..


http://onnayokheng.wordpress.com/2009/07/31/bodoran-sunda-si-tayo-meuli-dukuh/

Kursus Gitar

kacaritakeun dina hiji mangsa, si Oon hayang kursus Gitar..geus neangan kamamana, akhirna meunang tempat kursus di sekitar Kebon Kalapa (asa apal tempatna nyak??!!hehe..)

Nah.. si Oon tuluy nanyakeun kumaha daftarna, terus sagala ning rupa anu aya hubunganna jeung kursus eta..

Tapi pas palebah duit:
Oon: “teh, upami daftar na sabaraha nyak??”
Si teteh: “Upami bade daftar, bayar 50 rebu di sasih ka hiji. Kanggo sasih ka-2 jeung saterusna bayar 20 rebu tiap bulan”
Oon: “hmm…okey upami kitu abdi daftar di bulan ka-2 we teh..”

deZiggGGgg….


http://onnayokheng.wordpress.com/2009/08/11/bodoran-sunda-si-oon-kursus-gitar/



Obat Anti Reungit

Si Oon: “Di kamar kuring mah mani seueur reungit. Sakitu disemprot sareng di puput ku obat anti reungit oge angger wae seueur.”
Duyeh: “Cobian geura simpenan keusik walungan di kamarna.”
Si Oon: “Ih…geuning enteng. Naha bener bakal teu aya reungit??”
Duyeh: “Piraku kuring bohong”
Si Oon: “Kedah sakumaha keusikna??”
Duyeh: “Sapinuhna kamar!”


http://onnayokheng.wordpress.com/2009/10/12/bodoran-sunda-si-oon-jeung-obat-anti-reungit/

Boga Motor Anyar

Si Oon kakara boga motor. can wanieun jauh tumpakna oge, da di ajar keneh. Harita oge keur geugeuleuyeungan, ngurilingan alun-alun.

“Ulah haben dina gigi hiji wae atuh On. Operkeun kana gigi dua!!” ceuk si duyeh.
“Ah.. ilaing mah sok ngaborongkeun! Naha make dioper kana gigi dua, pan gigi hiji oge kuateun keneh!!” tembal si Oon.


http://onnayokheng.wordpress.com/2009/10/12/bodoran-sunda-si-oon-boga-motor-anyar/

Nyaba Ka Aki

si Oon ulin ka akina anu di lembur.ari pagawean akina teh nyaeta dukun lepus sagala panyakit pasti leungit.kaceluk pisan kamashur kakoncara kamana2..so’alna tara menta syarat atawa buruhan aneh2..cukup udud keretek jeung coklat silverquin kabeukina teh.

si Oon:”geuning keur sepi pasen teh ki..?”
aki :”heu euh jalu..kabeneran yeuh bisa ngobrol jeung ilaing “
si Oon :”uing mah ngobrolna hayang bara ngopi kacang anu dina keler itu ki..”
aki :”kop kadinyah cokot ku sorangan we da lain semah..!”

teu karasa bari ngobrolmah kacang teh ampir beak satengah keler.. maklum ngobrol bari dibarengan lapar tea atuh.

aki :”beakeun kadinyah..!aki mah geus teu kuat ngadahar nu kitu..geus beak huntuna..”
si Oon :”aduh geuningan meni ku ngeunah kacang teh ki..”
aki :”puguh we jalu da eta mah kacang mede tea”
si Oon :”aki mah ku ngareunah kadaharanna teh ..pasti hargana mahal nya?”
aki :”teu sing mahal jalu.!etamah pedah we aki geus teu kuat ngadaharna”
si Oon :”teu kuat kumaha ki ?”
aki :”heu euh..mun tiap ngadahar coklat oge kacangna mah ukur bisa di galemohan wungkul ..daripada dipiceun mah digundukkeun we dina keler pan teu mubazir heu euh ?”
si Oon :”oooooooooooooo”

Bodoran sunda ieu disadur ti Group Facebook si Tayo

lalaki Sajati

Dua lalaki keur ngobrolkeun masalah rumah tanggana. Lalaki nu hiji kabeneran keur pasea jeung pamajikanana.

Lalaki 1: “Yeuh, lamun anjeun pasea jeung pamajikan, tembongkeun yen anjeun teh lalaki sajati. Tong daek eleh ku ngaran pamajikan!”
Lalaki 2: “Puguh atuh kuduna kitu! Eta mah basa keur kamari pasea, pamajikan nepi ngorondang ka hareupeun kuring….”
Lalaki 1: “Tah kitu atuh alus! Terus naon dilakukeun ku pamajikan maneh?”
Lalaki 2: “Pamajikan kuring ngorondang nepi kadongko-dongko bari ngorehan ku sapu, terus ngomong: Kaluar siah ti kolong ranjang lamun maneh heueuh wani pasea jeung aing! “
Lalaki 1: &$@&*!!??


http://onnayokheng.wordpress.com/2010/04/29/bodoran-sunda-lalaki-sajati/

Detergen Kanggo Ucing

“Meser Rinso mang, dua…” Budak umur opat taunan ngarana Oon ka tukang warung.

“Rinso keur naon ujang, mani sadua-dua?” Tukang warung tumanya.

“Kanggo ngamandian ucing mang…” jawab si Oon.

“Baruk?! montong jang, tong ngamandian ucing ku Rinso! Paeh geura ucingna.” tukang warung mepelingan bari teu burung ngasongkeun Rinso ka eta budak.

Dua poe tiharita si Oon ka warung deui.

“Kumaha jang ucing teh?” tanya si tukang warung.

“Paeh mang…!” cek si Oon semu ngalengis.

“Tuh ceuk emang oge, ucing mah montong dimandian ku Rinso, pasti paeh.”

“Ah…tapi da jigana mah sanes alasan Rinso paehna teh mang, mesin cucina muihna tarik teuing mang…”


http://onnayokheng.wordpress.com/2010/09/01/detergen-kanggo-ucing/

Poe Kiamat

Dihiji kelas SD guru keur nerangkeun poe kiamat.

Ceuk guruna “barudak tah dina poe kiamat teh engke gunung gunung cing jalegur diadu laut bakal bahe..”

Can tamat nerangkeun cung teh si Oon ngacung. “Tumaros pa gruru? ari engke pas poe kiamat sakola libur teu?”

“atuh nya… heueuuuuh Ooooooon pan modaaaaaaaaaarrrrr kabeh ge”

(guruna ambek dina hate)


http://onnayokheng.wordpress.com/2011/03/08/bodoran-sunda/

Perasaan Hungkul

Okheng (dibonceng): “Nay, heup nay! Heup!”,
Onnay (ngebonceng): “Aya naon??”,
Okheng: “Hayang ng*mpol euy!”,
Onnay: “Ah..eta mah perasaan hungkul, engke oge leungit”,
Okheng: “Atulah nay!!!”,
Onnay: “Ah..perasaan meureun, engke oge leungit.”,

Sanggeus 5 menit,

Onnay: “Aduh..celana basah euy kheng, cing pangninggalikeun!”,
Okheng: “Ah..itumah perasaan hungkul, engke oge leungit”.

#PerasaanHungkul


http://onnayokheng.wordpress.com/2011/03/27/bodoran-sunda-perasaan-hungkul/

Tape Singkong / Peuyeum

Tape singkong / Peuyeum adalah tape yang dibuat dari singkong yang difermentasi. Makanan ini populer di Jawa dan dikenal di seluruh tempat, mulai dari Jawa Barat hingga Jawa Timur. Di Jawa Barat, tape singkong dikenal sebagai peuyeum (bahasa Sunda).

Pembuatan tape melibatkan umbi singkong sebagai substrat dan ragi tape (Saccharomyces cerevisiae) yang dibalurkan pada umbi yang telah dkupas kulitnya. Ada dua teknik pembuatan yang menghasilkan tape biasa, yang basah dan lunak, dan tape kering, yang lebih legit dan dapat digantung tanpa mengalami kerusakan. Tape kering populer di daerah Priangan utara (Purwakarta dan Subang), dan dikenal sebagai buah tangan khas dari daerah ini (dikenal sebagai peuyeum gantung, karena diperdagangkan dengan digantung.).

Batagor

Batagor adalah makanan khas dari Bandung. Batagor adalah singkatan dari Baso Tahu goreng, dengan bahan dasar terbuat dari tahu putih yang diberi adonan ikan tenggiri, udang dan tapioka, disajikan panas-panas, dengan bumbu kacang yang sangat pedas dan kecap manis kental dan biasanya di berikan perasan jeruk nipis.

Awal-awalnya, penjualan batagor dimulai di daerah kopo oleh bapak Isan pada tahun 1973, sehingga terkenal dengan Batagor Isan, kemudian beberapa tahun kemudian pengusaha batagor ini semakin banyak, bahkan ada rumah makan yang khusus mengandalkan hidangannya adalah Batagor. Akhir akhir ini hampir di setiap tempat jajanan ( foodcourt ) tersedia batagor.

Misro

Misro.jpg

Misro merupakan makanan khas dari Jawa Barat. Terbuat dari parutan singkong yang bagian dalamnya diisi dengan gula merah kemudian digoreng, karena itulah dinamai Misro yang merupakan kependekan dari amis di jero (bahasa Sunda, artinya: manis di dalam). Bentuknya bulat. Makanan ini enak disantap saat hangat.

Comro

Combro.jpg

Comro atau combro merupakan makanan khas dari Jawa Barat. Comro terbuat dari parutan singkong yang dibentuk bulat atau lonjong yang bagian dalamnya diisi dengan sambal oncom kemudian digoreng, karena itulah dinamai comro yang merupakan kependekan dari oncom di jero (bahasa Sunda, artinya: oncom di dalam). Makanan ini lebih enak disantap saat masih hangat.

Cendol

Es Cendol

Cendol merupakan minuman khas Indonesia yang terbuat dari tepung beras, disajikan dengan es parut serta gula merah cair dan santan. Rasa minuman ini manis dan gurih. Di daerah Sunda minuman ini dikenal dengan nama cendol sedangkan di Jawa Tengah dikenal dengan nama es dawet.

Tepung beras diolah dengan diberi pewarna berwarna hijau dan di cetak melalui saringan khusus, sehingga berbentuk buliran. Pewarna yang digunakan awalnya adalah pewarna alami dari daun pandan, namun saat ini telah digunakan pewarna makanan buatan. Di Sunda cendol dibuat dengan cara mengayak kukusan tepung beras yang diwarnai dengan daun suji dengan ayakan sehingga diperoleh bentuk bulat lonjong yang lancip di ujungnya. Di Sunda minum cendol disebut nyendol.

Minuman ini biasanya disajikan sebagai pencuci mulut atau sebagai makanan selingan. Sesuai disajikan disiang hari.


Cimol


Cimol adalah makanan ringan yang dibuat dari tepung kanji. Cimol berasal dari kata (Bahasa Sunda aci digemol), yang artinya tepung kanji dibuat bulat-bulat.

Cimol biasanya dijual di pinggir jalan. Cara membuatnya, adonan tepung kanji dibuat bulat-bulat, kemudian digoreng. Biasanya, cimol dimakan dengan bumbu-bumbu tambahan (istilahnya semacam seasoning). Kalau digigit, rasanya memang agak kenyal-kenyal. Paling enak jika dimakan hangat-hangat.

Cireng

Cireng (singkatan dari aci goreng, bahasa Sunda untuk 'tepung kanji goreng') adalah makanan ringan yang berasal dari daerah Sunda yang dibuat dengan cara menggoreng campuran adonan yang berbahan utama tepung kanji. Makanan ringan ini sangat populer di daerah Priangan, dan dijual dalam berbagai bentuk dan variasi rasa. Makanan ini cukup terkenal pada era 80-an. Bahan makanan ini antara lain terdiri dari tepung kanji, tepung terigu, air, merica bubuk, garam, bawang putih, kedelai, daun bawang dan minyak goreng. Sekarang Cireng tidak hanya terdapat di Priangan saja, tetapi sudah menyebar ke hampir seluruh penjuru Nusantara. Cireng pada umumnya dijual oleh pedagang yang menaiki sepeda dengan peralatan membuat Cireng di bagian belakang sepedanya

Koment Nganggo Pesbuk